Jordgubb- och rabarberkräm

Kombinationen jordgubb/rabarber är ju så himla gott, speciellt på sommaren. Den här krämen går fort att göra och passar både som frukost, mellis och dessert! 😊
 
 
2 portioner:
 
2 dl vatten
2,5 msk kokossocker
1/2 (stor) rabarbersjälk, skivad
En nypa äkta vaniljpulver
Ca 200-250g jordgubbar, delade
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
 
Koka upp vatten och kokossocker. Tillsätt rabarber och vaniljpulver och låt puttra i 3-5 min. Tillsätt jordgubbarna. Rör ut potatismjölet i vatten och rör ned i kastrullen, ta bort från plattan när det börjar tjockna (går fort). Mixa eventuellt slätt med stavmixer. Servera ljummen eller kall med valfri mjölk, grädde eller kanske en kula vaniljglass! 
Recept, Recept - mellis/fika | |
Upp