Vi ska bli tre

Hej hej och förlåt för att jag är så dålig på att uppdatera bloggen. Men det är nämligen så att vi ska bli föräldrar! Jag är snart i vecka 20, alltså halvvägs i graviditeten, bebis är beräknad 1 maj 😊

Bebis på första ultraljudet v 14, gjorde vårt andra UL i fredags och fick veta att det är en frisk liten tjej där inne ❤️ so happy! 

Jag trodde innan jag blev gravid att jag skulle vara en sån som åt nyttigt och tränade på som vanligt, men oj så fel jag hade.... Känner mig inte alls igen mig själv, har inte varit ett dugg sugen på grönsaker och har knappt varit på gymmet en enda gång efter vecka 9-10. Men nu börjar det bli lite bättre i alla fall och jag är sugen på att experimentera i köket igen. Håller på att baka nyttig(are) lussebullar just nu och tänkte göra ett inlägg lite senare i veckan med mina bästa julrecept, så håll utkik 😊 
Allmänt | | En kommentar |

Veckans vegetariska

Rödbets-och fetaostbiffar

Receptet på dessa kommer från Green kitchen stories, som jag ofta hämtar inspiration från.


4 st rödbetor
3,5 dl havregryn
1 gul lök
150 g fetaost
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 ägg
1 näve färsk basilika 
Salt och peppar

Riv rödbetorna, hacka löken och vitlöken fint. Lägg i en bunke och blanda ner ägg, havregryn och olivolja. Tillsätt fetaosten, basilikan, salt och peppar och låt stå 30 min, så att havregrynen får suga åt sig vätskan och smeten blir fastare. Forma till 6-8 biffar, stek i smör eller olja tills båda sidorna är gyllenbruna. Servera med t.ex. tzatziki och klyftpotatis, eller varför inte som hamburgare! 
Recept | | En kommentar |
Upp