Nyttiga(re) chokladmuffins med kokosgrädde
Dessa muffins är glutenfria, laktosfria och sötade med kokossocker istället för raffinerat vitt socker vilket ger ett lägre GI. Perfekt söndagsfika! :)

Du behöver:
1 dl Mandelmjöl
2 msk Kokosmjöl
1 dl Kokossocker
3 msk Kakao
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Äkta Vaniljpulver
En nypa havssalt
75 g kokosolja
1 dl sojamjölk (eller annan valfri mjölk)
2 st Ägg
Till kokosgrädden:
Ta det översta tjocka lagret ur en burk kokosmjölk och vispa ihop med rivet limeskal och lite agavesirap.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosoljan och häll i bunken tillsammans med mjölken. Knäck därefter i äggen och vispa samman till en jämn smet. Häll upp smeten i 6 stora muffinsformar (eller flera små, men tänk på att gräddningstiden blir kortare då). Grädda i 12-15 min. Låt de svalna innan du spritsar på kokosgrädden och ev dekorerar med lite bär. Servera!
Tips! Testa att tillsätta lite hackad mörk choklad eller nötter i smeten. Kokosgrädden som blir över är gott att servera till t.ex. pannkakor och kokosvattnet som blir kvar i burken passar fint i en smoothie!
Verkar görgoa!!! Måste provas.
/mamma