Veckans vegetariska
Veckans recept blir en vegetarisk lasagne, den bästa jag gjort hittills. Hittade receptet hos SATS faktiskt, och var lite skeptisk först då det var keso i som jag inte är så förtjust i annars. Men det gör sig väldigt bra i den här maträtten. Mums!
Tomatsås:
1 gul lök
1/2 squash
1 msk rapsolja
400 g krossade tomater
Torkad basilika, oregano, salt och peppar
Finhacka löken och squashen och fräs i rapsolja någon minut. Tillsätt krossade tomater och smaksätt med torkad basilika, oregano, salt och peppar.
Ostsås:
1,5 dl riven ost
750 g naturell keso
3/4 dl pesto
Blanda ihop alla ingridienserna i en bunke.
Till "bygget" och toppingen:
1 msk rapsolja
400 g lasagneplattor
1 dl krossade tomater
100 g körsbärstomater, skivade
1 dl riven ost
Torkad (eller färsk) basilika och oregano
Sätt ugnen på 200 grader.
Ha lite rapsolja i botten på en ugnsform och lägg lasagneplattor i botten. Lägg på tomatsås, ostsås och lasagneplattor lagervis. Avsluta med lasagneplattor och toppa med lite krossade tomater, körsbärstomater, riven ost och örter. Låt stå i ugnen ca 20-25 min. Servera med en god sallad!
Ser jättegott ut. Jag gillar inte heller keso, men i maträtter är det faktiskt ok!/ mamma