Veckans vegetariska

He he, blir visst inte så mycket andra roliga inlägg nu för tiden, det beror på lite olika saker b.la. så håller vi på och ska flytta. Sedan känner jag att jag behöver köpa en ny dator (och en riktig kamera) för att kunna blogga ordentligt, men det prioriteras inte i ekonomin just nu. Kanske senare i höst. Anyway, ett vegetariskt recept ska ni i alla fall få! Denna gången blir det en glutenfri paj med tomater broccoli och fetaost, men det bästa med detta receptet är ju att du kan byta ut fyllningen till precis det du gillar (eller har hemma i kylskåpet)!
 
 
Du behöver till degen:
3 dl havremjöl (eller fint mixade havregryn/mandelmjöl)
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g kokosolja (eller mjukt smör)
1 ägg
 
Till fyllningen:
En uppstyckad broccolibukett eller tinad fryst broccoli (spenat passar fint också)
5-6 skivade körsbärstomater
3 ägg
2 dl mjölk (jag tog havremjölk)
1 tsk dijonsenap
200 g fetaost
salt och svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havremjöl och sesamfrön i en matberedare och tillsätt sedan fiberhusk, salt, kokosolja och ägget och mixa till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg. Ta ut pajskalet från ugnen och fyll upp den med broccoli, tomater, och smulad fetaost. Vispa ihop, ägg, mjölk, dijonsenap, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen och ställ in i mitten av ugnen ca 30-40 minuter tills pajen fått fin färg.
Allmänt | |
#1 - - Lena:

Ser riktigt mumsig ut!
/mamma

Upp