Dahl med hembakat naan & vitlöksyoghurt
Börja med vitlöksyoghurten:
3 dl naturell yoghurt
1 (liten) pressad vitlöksklyfta
Finhackad koriander, salt och peppar
Bara blanda ihop allt och låt stå i kylskåpet medan du gör resten.
Till grytan behöver du (3-4 portioner):
1 gul lök
2 (små) morötter
2 vitlöksklyftor
1-2 cm färsk ingefära
2 msk rapsolja
En näve hackad färsk koriander
Mald spiskummin, cayennepeppar, gurkmeja, salt och peppar efter smak
ca 2 tsk sambal olek
En burk krossade tomater
En burk kokosmjölk
2 dl röda linser
Finhacka lök, vitlök och ingefära. Skär morötterna i små bitar och fräs allt i rapsolja tillsammans med kryddorna och sambal olek. På med krossade tomater och kokosmjölk, låt koka upp. Skölj linserna och tillsätt dem. Låt puttra i ca en halvtimme och späd ev med lite vatten om du tycker det behövs.
![](https://cdn1.cdnme.se/4647966/8-3/img_1452_5873a11ae087c3678197e279.jpg)
Naan-brödet (4 stk):
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1 dl matyoghurt
1 äggula
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 225°C och ställ in en plåt. Blanda vetemjöl, bakpulver och 1/2 av saltet i en bunke. Blanda i vatten, matyoghurt och äggula. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i fyra bitar. Platta ut dem till ovala kakor. Pensla med olivolja och pressad vitlök. Strö över resten av saltet (gärna flingsalt). Lägg bröden på den varma plåten du satte i ugnen. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
Severa grytan med bröd, vitlöksyoghurt, färsk koriander och ev en limeskiva. Extra gott som middag när det regnar och åskar ute! :)