Mellanmålsmuffins med äpple

 
 
Förra helgen när mamma och pappa var här så hade de med sig en hel kasse med äpplen. Så nu i helgen har jag bakat en massa godsaker med äpple, b.la dessa mellanmålsmuffins. De är perfekta till eftermiddagskaffet/teet (eller kanske att skicka med barnen i matsäcken!) då de innehåller fina kolhydrater, proteiner och endast sötade med äpple och dadlar 😊 
Grundreceptet kommer från Green Kitchen Stories
 
 
 
 
 
8-10 stora muffins:
 
2,5 dl havregryn
2 msk potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
En nypa salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk mald ingefära 
1,5 dl turkisk eller grekisk yoghurt
0,75 dl kokosolja
10 färska urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl äppelmos (jag gjorde mitt eget bara genom att koka äpple och mixa med lite av kokvattnet. Frös in det som blev över i en isbitsform för att ge Olivia så småningom 😊)
1/2 skivat äpple
 
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda med resten av de torra ingridienserna i en bunke. Häll resterande ingridienser (utom det skivade äpplet) i en matberedare eller high speed blender och mixa till en jämn smet. Blanda ner smeten i bunken med de torra ingridienserna. Klicka smeten i formar, garnera med äppelskivor och grädda i ugnen ca 20 min.
 
 
Äppelmos till Olivia
 
Recept, Recept - mellis/fika | |
#1 - - Anonym:

Verkar ju kanongoda!
Kul att du hör eget äppelmos också!
/kram mamma

Upp