Veckans vegetariska

Rödbets-och fetaostbiffar

Receptet på dessa kommer från Green kitchen stories, som jag ofta hämtar inspiration från.


4 st rödbetor
3,5 dl havregryn
1 gul lök
150 g fetaost
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 ägg
1 näve färsk basilika 
Salt och peppar

Riv rödbetorna, hacka löken och vitlöken fint. Lägg i en bunke och blanda ner ägg, havregryn och olivolja. Tillsätt fetaosten, basilikan, salt och peppar och låt stå 30 min, så att havregrynen får suga åt sig vätskan och smeten blir fastare. Forma till 6-8 biffar, stek i smör eller olja tills båda sidorna är gyllenbruna. Servera med t.ex. tzatziki och klyftpotatis, eller varför inte som hamburgare! 
Recept | |
#1 - - Lena:

Kanongott recept!
Billigt , gott och nyttigt!

Upp