Lasagne med svamp, spenat & aubergine

Hittade ett recept på en lasagne hos Alexandra för ett tag sedan som jag gjorde till middag igår. Ändrade lite småsaker bara och det blev verkligen supergott, ni måste testa! Kan tänka mig att tomatsåsen passar jättebra till vanlig pasta med lite parmesan på toppen också om man vill ha en snabbare middag 😊
 
 

Ingredienser (ca 4 portioner): Lasagneplattor (gärna fullkorn), 1 aubergine, 2 msk olivolja, 2 sharlottenlökar (eller 1 gul lök), 2 vitlöksklyftor, valfri svamp (jag tog 6 st stora champinjoner), en påse spenat, 1 msk smör, 1 msk tomatpuré, 400g krossade tomater, 1 dl vatten, 1 dl grädde, 1 tsk flytande honung, 1 msk grönsaksbuljongpulver, salt & peppar, 1 tomat (eller några cocktailtomater), 3 dl riven ost.

 

Sätt ugnen på 225 grader. 

Skiva aubergine, lägg på en plåt och pensla med olivolja.

Hacka lök, vitlök och svamp och fräs i smör. Tillsätt spenaten och fräs lite till. I med tomatpuré, krossade tomater, vatten, grädde, honung, buljongpulver, salt och peppar. Låt koka 10-15 min. Sätt in plåten med aubergine under tiden, den ska bli mjuk och gärna få lite färg. Riv osten och skiva tomaterna.

Ta fram en ugnsform. Häll lite tomatsås i botten, på med lasagneplattor, mer tomatsås, auberginen och hälften av den rivna osten. Ta på ett till lager lasagneplattor, resten av tomatsåsen och den rivna osten. In i ugnen ca 25 min (ta gärna lite aluminiumfolie över formen de första 10 minuterna). 

Servera med en vitkålssallad eller någon annan fräsch sallad!

Recept, Recept - middag | |
#1 - - Lena:

Åh, det ser kanongott ut! Ska prova !!

#2 - - Anonym:

Ser gott ut! :-)

Upp