Äppelpaj (mjölk- och glutenfri)

 
Du behöver:
2 stora äpplen
4 ägg
1/2 dl kokosolja, smält
2 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
4 msk kokossocker (+ 1 msk att strö över på slutet) * 
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel (+ 1 tsk att strö över på slutet)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva äpplena tunt och lägg 1/3 i botten på en smord ugnsform. Lägg alla ingredienser till smeten i en bunke och vispa ihop med elvisp. Bred hälften av smeten över äpplena, på med ett till lager äppelskivor, resten av smeten och sedan de sista äppelskivorna. Strö över lite kokossocker och kanel och grädda i ugnen ca 25 min. Servera gärna varm/ljummen med vaniljsås eller glass! 
 
 
* Kokossocker är inte kalorifattigare än vanligt socker, men har ett mycket lägre GI-värde samt innehåller näringsämnen som zink, järn, magnesium och B-vitaminer vilket gör det till ett hälsosammare alternativ. Denna kakan blir inte så väldigt söt, så vill du ha den lite sötare så öka bara lite på mängden kokossocker och kokosolja 😊
 
Recept - mellis/fika | |
#1 - - Lena:

Den verkar kanongod. Mandelmjöl är gott!
/mamma

Svar: Ja, mandelmjölet gjorde att kakan smakade lite som mazarin. Mattias gillade den väldigt mycket
Madeleine

#2 - - Lena:

Nu har jag bakat den. Precis som Mattias sa , lite mazarinsmak av mandelmjölet.
Fantastisk god och inte så söt och mäktig som andra pajer/kakor.
Jag tog muscovadosocker , hade inget kokossocker . Det funkade också.
/ mamma

Upp